ABC Badkamers
ABC Badkamers
Stockholmstraat 2
7418 GG Deventer
0570 622 124 - info@abcbadkamers.nl
 • Persoonlijk advies
 • Vakmanschap en expertise
 • Van ontwerp tot installatie
 • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
De kosten voor je nieuwe badkamer uitgelegd Inzicht in de kosten voor je nieuwe badkamer
Krijg meer inzicht in de kosten voor je nieuwe badkamer

Kosten nieuwe badkamer

Benieuwd naar de kosten die komen kijken bij een badkamerrenovatie? Krijg meer inzicht in de kosten en lees onze slimme tips om te besparen op producten, materialen en installatie. Zo kun je goed voorbereid een exacte kostenopgave opvragen. Maak voor een vrijblijvende offerte een afspraak met onze badkamerspecialist.

MAAK EEN AFSPRAAK

 

Nieuwe badkamer kosten

Voor je nieuwe badkamer schaf je allerlei producten aan. Denk aan: kranen, douche, toilet, eventueel een bad, tegels, en een badkamermeubel. Maar er komt nog meer bij kijken. Besteed je de montage uit? Dan krijg je ook te maken met installatiekosten. Reken op ongeveer hetzelfde bedrag voor de installatie als voor de producten. We zetten het voor je op een rijtje.

Kosten voor het sanitair

Als je houdt van wellness kun je de badkamer in een heus spa-oord omtoveren met een stoomdouche, bubbelbad en een infrarood paneel. Ook kun je kiezen voor een luxe afwerking. Denk aan design inbouwkranen. Bij inbouwkranen zijn de arbeidskosten voor het plaatsen hoger dan voor opbouwkranen. Ook het installeren van bijvoorbeeld een groot badkamermeubel of XXL-tegels vraagt om meer expertise en mankracht en leidt zodoende tot hogere uitgaven. Over het algemeen geldt: hoe luxer de badkamer, hoe hoger het prijskaartje.

Afbeelding op de website van Baden+ van een wit bubbelbad
Afbeelding op de website van Baden+ van een badkamer met houtlook vloer

Kostenbepalend: de indeling en grootte

Kostenbepalend is ook het ontwerp van je badkamer. Wil je namelijk de indeling van je badkamer veranderen dan kan dit grote impact hebben. Voor het verplaatsen van het toilet moeten alle leidingen en aansluitingen verlegd worden. Deze (on)mogelijkheden bekijken de badkamerspecialisten van ABC Badkamers altijd bij het maken van een slim ontwerp. We denken met je mee zodat je geen onnodige kosten hoeft te maken. Vanzelfsprekend speelt bij het ontwerp ook de grootte van je badkamer een rol. Bij meer vierkante meters heb je meer tegels nodig en plaats je grotere of extra producten zoals een vrijstaand ligbad.

Stoomdouches, infraroodpanelen: je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt

Badkamer montage kosten

Besteed je de montage geheel of gedeeltelijk uit? Dan moet je ook rekening houden met arbeidskosten. Bij een badkamerverbouwing komen veel vakmanschappen samen. Je krijgt te maken met een loodgieter, tegelzetter, aannemer, stukadoor, elektricien en cv-installateur. Ieder met zijn eigen specialisme: vakmensen die hun werkzaamheden nauwkeurig op elkaar afstemmen. Aangezien er bij een badkamerverbouwing veel technieken komen kijken, raden wij dan ook aan om het vakmanschap aan ons over te laten. Het is kostbaar maar dan kun je ook rekenen dat je badkamer zeer vakkundig en met oog voor kwaliteit wordt opgeleverd.

Afbeelding op de website van Baden+ van een monteur die een badkamermeubel in elkaar zet
Afbeelding op de website van Baden+ van een monteur die met een waterpomptang een douche vastzet

Meer of minder arbeidskosten badkamer

De hoogte van de arbeidskosten is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het type huis en de gekozen materialen. Zo is het in een ouder huis soms nodig om de vloer te egaliseren of om een houten vloer te vervangen door een betonvloer. En zoals we al even aanstipten: ook de keuze in producten bepaalt de hoogte van de arbeidskosten. Zo zal de installatie van een douchewc meer arbeidsuren kosten dan een gewoon toilet vanwege de elektra die hiervoor moet worden aangelegd.

Tip: Toch liever zelf (een deel) verbouwen? Dan kun je ook alleen de producten bij ons aanschaffen. 

Onverwachte kosten badkamer

Tijdens de badkamerverbouwing kunnen er altijd problemen opduiken die opgelost moeten worden. Denk aan een leiding die verkeerd loopt of een ventilatiesysteem dat vervangen moet worden. Deze kosten zijn niet te voorspellen, waardoor het verstandig is om circa 5% van je budget te reserveren voor onvoorziene kosten.

Afbeelding op de website van Baden+ van een ventilatiesysteem
Afbeelding op de website van Baden+ van een inloopdouche, een infraroodpaneel, een spiegel en een badkamermeubel

Voorbeelden van bijkomende kosten nieuwe badkamer

 • Een mobiele badkamer, zodat je tijdens de badkamerverbouwing kunt douchen.
 • Een extra groep in je meterkast, als je bijvoorbeeld een bubbelbad of Sunshower wil plaatsen.
 • Versteviging van de vloer als deze een vol bad niet kan dragen.
 • Een CV-ketel met hogere CW-klasse, als je een luxe regendouche of twee douches wil.

 

Besparen op je badkamerverbouwing

Wil je besparen op de kosten voor je nieuwe badkamer? Dan hebben we genoeg slimme oplossingen voor een eenvoudige badkamer,
die toch heel comfortabel is. Zo scheiden we de must haves van de nice-to-haves en behouden we de badkamerindeling.

Afbeelding op de website van Baden+ van een spiegel, badkamermeubel en bad

Wees realistisch en stel prioriteiten

Om te besparen op je badkamerverbouwing is het goed om na te denken over wat echt belangrijk voor je is. Wat mag absoluut niet ontbreken in je nieuwe badkamer? En wat is fijn om te hebben, maar niet per se nodig? Als je dit voor jezelf in kaart brengt wordt al snel duidelijk waar je eventueel op kan besparen. Kijk ook zeker naar het aanbod van verschillende merken, want ook daarin zit verschil.

Met de Baden+ collectie stel je de complete badkamer samen tegen een eerlijke prijs

Kies voor ons huismerk

Wist je dat ABC Badkamers een huismerkcollectie heeft? Hiermee stel je de complete badkamer samen tegen een eerlijke prijs. De Baden+ collectie bestaat uit badkamermeubels, douches, baden, kranen, tegels, toiletten, radiatoren én accessoires van goede kwaliteit. In verschillende stijlen en maten, zodat je gegarandeerd slaagt. Goed om te weten: het assortiment voldoet aan de hoge eisen die een vochtige ruimte stelt.

Afbeelding op de website van Baden+ van een witte waskom, een zwarte waskraan, een zwarte spiegel en een houten wandplank
Afbeelding op de website van Baden+ van een witte badkamermeubel, wasbak en chromen kraan

Up- of downgrade je badkamer

Inloopdouche of douchecabine? Spiegel of spiegelkast? Veel badkameritems kun je naar wens upgraden én downgraden. Zo zijn chromen kranen goedkoper dan gekleurde kranen en komen er meer kosten kijken bij inbouwkranen dan opbouwkranen. Ook op tegels kun je gemakkelijk besparen. Over het algemeen zijn kleine tegels goedkoper dan grote tegels en is de betegeling met gerectificeerde tegels ook duurder. Gerectificeerde tegels zijn recht afgezaagd en moeten heel netjes gelegd worden op een volstrekt egale ondergrond. En dat brengt meer arbeidskosten met zich mee.

Vijf extra bespaartips

  1. Een complete verbouwing is niet altijd nodig. Een badkamer kan al enorm opknappen van nieuwe kranen, tegels of accessoires. Of laat je bad vervangen door een inloopdouche; dat kan vaak redelijk snel.
  2. Houd je van natuurlijke materialen, zoals marmer en hout? Kies dan voor producten van hout- of marmerlook. Dankzij de nieuwste technieken lijken ze levensecht, terwijl ze een stuk voordeliger zijn.
Houtlook badkamermeubel van keramiek, voordeliger dan hout
Afbeelding op de website van Baden+ van een elektrische radiator

3. Kies voor complete sets. Zoals een compleet badkamermeubel of een complete toiletset. Dat is vaak voordeliger dan het aanschaffen van losse onderdelen.
4. Investeer in een vloerverwarming die je onafhankelijk van je cv kunt instellen. Duurder in aanschaf, maar zeker als je een goed geïsoleerd huis hebt, bespaar je daarmee op je energiekosten.
 

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.

Veelgestelde vragen over de kosten van een nieuwe badkamer

 • Hoe kan ik besparen op kosten nieuwe badkamer?
  Onze badkamerspecialist kan je perfect adviseren over de (on)mogelijkheden binnen jouw budget. Zoals het kiezen van budgetvriendelijke producten.
 • Waar kan ik het beste in investeren?
  Het is verstandig om te investeren in producten van goede kwaliteit en vakkundige installateurs. Je kunt het beter in één keer goed doen dan dat je achteraf producten moet vervangen.
 • Waar begin ik met mijn badkamerverbouwing?
  Het begint allemaal bij jouw wensen en voorkeuren. Bekijk onze collectie, lees wat er bij een badkamer verbouwing komt kijken en hoe de montage in zijn werk gaat. Zo bereid je je alvast goed voor en kun je inzichtelijk maken welke zaken belangrijk zijn voor je nieuwe badkamer.
 • Hoe lang duurt het plaatsen van een nieuwe badkamer?
  Gemiddeld duurt de verbouwing 2 tot 3 weken.
Afbeelding op de website van Baden+ van badkamer accessoires
Met liefde gemaakt
Afspraak maken